Header

Marnix College

Samen school maken

Marnix College

Naar de website

Wat leuk dat je er bent! Het Marnix is niet zomaar een school. We leiden hier wereldburgers op die straks in staat zullen zijn een waardevolle bijdrage te leveren aan hun eigen leven en aan het leven van een ander. Als je de instelling hebt om iets te willen bereiken in het leven en je bent bereid om je kwaliteiten te delen met en in te zetten voor een ander, dan zit je op deze school goed.

Een wereldburger word je niet in je eentje. Dat doe je samen met anderen. Onze docenten zorgen ervoor dat je deze school niet alleen met een waardevol diploma en een flinke hoeveelheid kennis verlaat, maar ook met waardevolle vaardigheden in je bagage. Je bent straks in staat tot zelfreflectie en je durft jezelf te laten zien. Ook ben je zelfredzaam, veerkrachtig en voel je je ‘onderdeel van het geheel’. We bereiden je samen met je klasgenoten voor op de maatschappij van nu en die van de toekomst: een maatschappij met verschillende culturen, zienswijzen en invalshoeken. Wij leren je samen te werken en samen te leven.

Past deze manier van leren bij jou? Dan biedt het Marnix je inspirerend onderwijs met een academische en internationale inslag. Ben je klaar om op mavo, havo, tweetalig havo/vwo of vwo, gymnasium of atheneum niveau een vliegende start te geven aan je toekomst? Je bent van harte welkom!


Agenda

03-11-2023 | 16.00 - 20.30 uur

Open dag

Bezoek de open dag van Het Marnix College op vrijdag 3 november van 16.00 - 20.30 uur. Ontdek alles over onze school.

15-11-2023 | 14.30 - 16.30 uur

Leer Het Marnix kennen

Je krijgt vier minilesjes in vakken die je volgend jaar op je rooster ziet staan. Kom kennismaken met het Marnix!
29-11-2023 | 14.30 - 16.30 uur

Kijkmiddag Gymnasium

Ben jij zelfstandig, een doorzetter en nieuwsgierig? Dan is het Marnix gymnasium echt iets voor jou! Ontdek de wereld van de (klassieke) talen en laat je inspireren door onze gymnasiummodules, zoals de module Vechtsport. Met deze opleiding maak jij straks het verschil!
13-12-2023 | 14.30 - 16.30 uur

Tweetalig onderwijs TTO

Het tweetalig onderwijs, talige opleidingen? Zeker!  Op deze kijkmiddag maak je kennis met allerlei vakken die wij in het Engels aanbieden: wiskunde, natuurkunde, techniek, biologie, Engels, geschiedenis, etc. Sommen, experimenten, onderzoekjes en spelletjes met als voertaal Engels. Bij ons op school kun je voor tweetalig onderwijs kiezen op het vwo (tvwo), maar ook wanneer je naar de brugklas havo/vwo gaat (t-havo/vwo).
31-01-2024 | 14.30 - 16.30 uur

Marnixuren

Op het Marnix kun je gedeeltelijk zelf bepalen welke lesuren jij wilt volgen. We noemen dat de Marnixuren. Met deze extra's willen we jou uitdagen: iets leren wat je normaal niet bij vakken leert, of juist ergens dieper op ingaan. Denk bijvoorbeeld aan 'Het Marnix schept op', waarbij je kooklessen volgt, allemaal lekkere dingen maakt (soms op school, soms in een kookstudio) en zelf opeet natuurlijk. Of 'Marnix In het wild': Wil jij oog in oog staan met een edelhert of wild zwijn? Houd jij van de natuur en wil je daar meer van leren? Ga met ons mee wildsporen zoeken, in discussie over hoe we met de natuur om moeten gaan en leer de wildernis van de omgeving Ede kennen. Kom kennismaken met onze Marnixuren. Ze zijn te leuk om te missen!
06-03-2024 | 14.30 - 16.30 uur

Mijn Marnix

Weet jij het al? Wordt het Marnix ook jouw Marnix en vind je het leuk om nog wat minilesjes te volgen? Schrijf je dan nu in! Of twijfel je nog een beetje en wil je nog één keer sfeer komen proeven en ervaren wat voor school wij zijn? Je bent van harte welkom! Je krijgt minilesjes in vakken die je volgend jaar op je rooster ziet staan. Iedereen is welkom op deze laatste ik kom kijken middag.
Marnix college

Marnix College

Leer jezelf, leer elkaar, leer de wereld kennen.

Leer jezelf kennen
Wij dragen eraan bij dat je jezelf leert kennen en waarderen door ervaringen op te doen in de veilige omgeving van de school.

Leer elkaar kennen
Wij staan open voor mensen met verschillende levens- en geloofsovertuigingen. Onze school is een wereld in het klein waar allerlei mensen een plek vinden. Dat kan een goede plek zijn als wij bereid zijn ons te verbinden met anderen. Dan wordt het mogelijk samen te leven en samen te werken.

Leer de wereld kennen
Wij kijken over grenzen heen. Wij hebben een open oog voor de wereld, voor de vragen die het nadenken over de toekomst opwerpt. Hoe willen wij dat de samenleving van morgen er uit ziet en wat kunnen wij daar zelf aan bijdragen?

Het Marnix Samengevat

• Inhoudelijk sterk onderwijs
• Goed georganiseerd
• Goede leerlingbegeleiding
• Hoog slagingspercentage
• Veilige school, fijne sfeer
• Zeer breed aanbod
• Toegewijd (docenten)team

Wij zijn Marnix! Jij ook?