Header

Het Streek Lyceum

Op Het Streek gaat het je lukken!

Het Streek Lyceum

Naar de website
Heb je een mavo-, havo-, vwo- of gymnasiumadvies? Dan zit je op Het Streek Lyceum aan de Bovenbuurtweg goed! Tijdens onze open dag, open lessen en themamiddagen krijg je de kans om ons nóg beter te leren kennen. We zijn nieuwsgierig naar wie je bent en wie je nog gaat worden. Je kan erop vertrouwen dat het je gaat lukken op onze school. Je gaat je talenten ontdekken, ontwikkelen en delen met anderen.

Agenda

25-09-2024 | 18.00 - 21.00 uur

Scholenmarkt

Uw kind gaat naar de middelbare school! Welke school past het beste bij hem of haar? Ontdek het op de scholenmarkt. Speciaal voor ouders van groep 7 en 8. 

Locatie: Pallas Athene College.


15-11-2024 | 16.00 - 20.00 uur

Open dag

Bezoek de open dag van Het Streek College en Het Streek Lyceum op vrijdag 15 november van 16.00 - 20.00 uur. Ontdek alles over onze scholen. 

09-01-2025 | 14.30 - 16.30 uur

Mini lessen Het Streek Lyceum

Je volgt drie mini-lesjes, bijvoorbeeld wiskunde, Frans of gym. Zo ervaar je hoe het er op een middelbare school aan toegaat! Aanmelden is niet nodig!
21-01-2025 | 14.30 - 16.30 uur

Themamiddag Gymnasium

Heb je een vwo-advies, houd je wel van een uitdaging en ben je geïnteresseerd in vreemde talen en culturen? Meld je dan aan voor de themamiddag gymnasium. Tijdens deze middag leer je debatteren, filosoferen en maak je alvast kennis met Grieks en Latijn.

22-01-2025 | 14.30 - 16.30 uur

Themamiddag GeoFuture

Op de havo en op het vwo krijg je het vak GeoFuture (GF). Op de mavo is het een keuzevak. De naam Geo Future is een combinatie van ‘geo’ (aarde) en ‘future’ (toekomst). Je wordt gestimuleerd om kritisch en creatief na te denken. Kom een middagje ontdekken. Meld je wel even aan.


29-01-2025 | 14.30 -16.30 uur

Themamiddag Technasium

Heb je een havo- of vwo-advies, werk je graag samen en ben je goed in het verzinnen van creatieve oplossingen voor lastige problemen? Meld je aan voor onze themamiddag technasium.

Het Streek

Het Streek Lyceum

Het Streek Lyceum is dé christelijke school in Ede en omgeving met hart voor onderwijs en mensen. Dat zie je en voel je wanneer je bij ons binnenloopt. We leven samen en we leven samen. Bij ons krijg je volop ruimte om te ontdekken waar je goed in bent. Met vakken als GeoFuture, Cultuur & media, Cambridge Engels en extra bewegingsonderwijs (BO+) kun je bij ons altijd iets kiezen wat bij je past!

Wat maakt Het Streek Lyceum nog meer uniek?

Op de mavo denk je bij het vak Technologie & toepassing na over je toekomst. Met een groepje leerlingen voer je een project uit waarin je technologie praktisch toepast. We besteden veel tijd aan loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Op Het Streek Lyceum kun je kiezen voor de profielen economie, techniek en zorg en welzijn.

Op het technasium (voor havo en vwo) krijg je alle ruimte om zelf te ontdekken. Hét vak van het technasium is Onderzoek en ontwerpen (O&O). Met je groepsgenoten ben je acht weken lang met een project bezig. Elk project begint met een vraag van een opdrachtgever. Om het project goed te kunnen uitvoeren, moet je creatief nadenken en samenwerken. Het Streek Lyceum is aangesloten bij de landelijke Stichting Technasium.

Op het gymnasium verdiep je je in de Griekse en Romeinse taal en cultuur. Maar het gymnasium is meer dan alleen talen! Als gymnasiumleerling volg je ieder schooljaar één of twee gymnasiummodules: je leert debatteren, voert een klassiek toneelstuk op of komt alles te weten over belangrijke filosofen als Plato en Socrates. Speciaal voor gymnasiumleerlingen organiseren we excursies naar bijvoorbeeld de oude Romeinse stad Xanten. In de bovenbouw ga je met alle gymnasiumleerlingen op stedentrip naar Rome.

Het Streek Lyceum heeft een breed onderwijsaanbod en heeft alleen daarom al veel te bieden voor hoogbegaafde leerlingen. Daarnaast kun je deelnemen aan het Talentontwikkelprogramma (TOP). Je krijgt een persoonlijke mentor en ontmoet andere hoogbegaafde leerlingen tijdens peergroep-bijeenkomsten. Ook organiseren we verschillende workshops waarin je jezelf uitdaagt of beter leert kennen. Het Streek Lyceum is aspirant-Begaafdheidsprofielschool.